Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, căpitanul Ioan Bogdan, a anunţat că în weekend, jandarmii montani de la Postul din Stâna de Vale au venit în ajutorul unui bărbat care a solicitatat ajutor prin 112, deoarece a rămas blocat cu maşina pe drumul care leagă Stâna de Vale de Coada Lacului - Leşu.

"La faţa locului s-au deplasat imediat jandarmii aflaţi în serviciu. În acelaşi timp au fost chemaţi în ajutor şi jandarmi aflaţi în timpul liber, reuşind în final deblocarea autoturismului. Acţiunea de deblocare a fost mult îngreunată de ninsoarea abundentă, de stratul de aproximativ 40 de centimetri şi temperatura de minus 8 grade Celsius", a precizat Bogdan.

Acţiunea a durat aproximativ două ore, iar din fericire, şoferul care s-a avântat să conducă în această zonă pe vreme de ninsoare nu a fost rănit. "Dorim să atenţionăm că iarna, drumul care leagă staţiunea Stâna de Vale de Coada Lacului Leşu este impracticabil. Dacă sunteţi într-o situaţie de urgenţă pe munte, puteţi cere ajutor prin 112 sau apelând telefonul Postului Montan de Jandarmi de la Stâna de Vale 0749-034.566", a mai arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.