Furtunile de vară nu-i vor mai face pe orădeni să stea cu frica în sân, gândindu-se că un copac ar putea să le zdrobească maşinile sau chiar pe ei înşişi. Primăria Oradea şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, au demarat un program de toaletare a arborilor care, la o vijelie mai serioasă, ar risca să cadă din picioare.

Astfel, săptămâna trecută, angajaţii societăţii au executat lucrări urgente şi restante pe malul drept al Crişului Repede, respectiv pe străzile Menumorut şi Nicolae Jiga, precum şi în Piaţa Decebal.

Cade plopul, creşte stejarul

Activitatea de toaletare a continuat în zona Bulevardului Dacia. În vecinătatea blocurilor zig-zag sâmbătă a început doborârea a 17 plopi, pentru ca atunci când reabilitarea trotuarelor şi amenajarea locurilor de parcare vor fi gata, zona să arate fără cusur. În zona blocurilor zig-zag, primarul Ilie Bolojan a anunţat, vineri, că vor fi amenajate noi locuri de parcare, lucrări pentru care membrii asociaţiilor de proprietari din zonă şi-au dat acceptul.

Pentru a înlocui copacii doborâţi, RER Ecologic Service va planta puieţi, nu mai puţin de 80 de stejari urmând să fie sădiţi în perimetrul de pe Dacia, astfel încât orădenii să nu trăiască doar între betoane.

Activităţile de toaletare şi doborâre, dar şi plantările, vor continua pe toată perioada verii, în măsura în care starea vremii o va permite. Activităţile se desfăşoară sub atenta urmărire a Primăriei, care stabileşte periodic priorităţile.