Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, tânărul de 24 de ani a fost muşcat de mână, sâmbătă după amiază, în timp ce se afla la Padiş. Medicii au bănuit că muşcătura este una de viperă, aşa că l-au transportat pe bărbat la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean.

Conform dr. Hadrian Borcea, şeful UPU şi SMURD Oradea, starea de sănătate a victimei era bună, deoarece veninul nu s-a răspândit în organism. Medicii i-au administrat tânărului ser antivenin şi l-au lăsat acasă, fiind în afara oricărui pericol.

În ultima lună, mai mulţi bihoreni au ajuns la spital cu muşcături de şarpe. Rugat de BIHOREANUL să explice fenomenul, Marton Venczel, şeful secţiei de Ştiinţe ale Naturii din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor, respinge ipoteza ca animalele să fi atacat din senin şi susţine că, dimpotrivă, acestea fug de oameni.

"În primul rând, trebuie identificat ce fel de şarpe este cel care a muşcat. Este foarte important. Şarpele, de obicei, nu atacă. Mai mult, chiar se retrage din calea omului. Turiştii care merg pe un traseu marcat trebuie să aibă noroc să întâlnească unul. Şansele cresc însă, în cazul în care cineva culege plante sau ciuperci", a explicat specialistul, care îi sfătuieşte pe turişti să aibă grijă pe unde se plimbă şi să nu agreseze reptilele în caz că dau de ele.