Primăria anunţă locuitorii oraşului că, în perioada 12-20 octombrie, se va executa etapa de toamnă a lucrărilor de deratizare a zonelor publice şi a spaţiilor. Astfel, se vor aplica raticide în parcurile şi scuarurile din oraş, dar şi pe malurile Crişului Repede şi pe malurile pârâurilor Peţa, Adona şi Sălbatec.

"Suprafaţa de 1.300.320 de metri pătraţi licitată de Primărie a fost împărţită în două sectoare, pentru o mai mare eficienţă a lucrărilor de deratizare. Se vor folosi substanţele raticide TIMRAT, RATIDION PASTA şi FURAT PASTA, cu grupa III de toxicitate, substanţele fiind avizate pentru profilaxia sanitar-umană", se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Momelile vor fi puse în staţii de intoxicare speciale, iar în zonele tratate populaţia va fi avertizată prin fluturaşi pe care va scrie "Teren otrăvit".

Orădenii sunt atenţionaţi în privinţa pericolului unor posibile incidente care pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, aceştia sunt sfătuiţi să solicite imediat sfatul medicului.