Vizitatorii care au drum de la Fughiu la Husasău de Criş vor primi, ca-n banc, o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că drumul comunal 44 e asfaltat ca-n palmă. Vestea proastă e că-i doar puţin mai lat de-o palmă!

Pentru că nu i-a ajuns banii să construiască o şosea cu două benzi, Primăria Oşorhei a comandat firmei Asfamixt să-i facă un drum un pic mai lat de o bandă şi jumătate.

Ca să nu se lovească maşinile cap în cap ca berbecii, drumul e dotat cu refugii din loc în loc, alternativ, pe ambele sensuri de mers. Cine nu pune preţ pe viaţă accelerează şi trece, cine pune preţ pe maşină se trage în refugiu şi aşteaptă.

Spre deosebire de vizitatori, localnicii sunt deja obişnuiţi cu situaţia şi conduc "la bliţ": cine "salută" primul are întâietate. Că doar a fost politicos!

Gura satului a născut chiar şi un banc. Cică şoseaua e îngustă ca un drum de căruţe pentru că proiectantul a subestimat lucrarea, iar când a văzut că banii rezervaţi în buget sunt insuficienţi, decât să facă un drum de două benzi până la jumătatea distanţei dintre sate, Primăria a comandat unul c-o bandă dintr-un sat în altul. La ţară merge, şi de la oraş nu se vede...