Nouă camere de supraveghere video au fost montate pentru supravegherea a cinci parcări de pe marginea drumurilor naţionale săptămâna aceasta, anunţă Consiliul Judeţean Bihor, după ce asemenea sisteme funcţionează atât în zone turistice din Defileu Crişurilor, cât şi pe marginea drumurilor judeţene.

"Acesta este un proiect-pilot pe care Consiliul Judeţean Bihor şi alte instituţii partenere îl implementează cu scopul de a menţine curăţenia în judeţul nostru", explică un comunicat pe care administraţia judeţeană l-a dat publicităţii vineri.

În informare se aminteşte că la finalul lunii martie, CJ a încheiat un protocol de colaborare în acest scop cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, precum şi cu firmele RCS&RCS şi Bitroot Solution.

Conform protocolului de colaborare, Bitroot Solution a pus la dispoziţie gratuit cele 9 camere de supraveghere, iar RCS&RDS asigură conexiunea la internet a sistemului de supraveghere.

DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deşeuri, iar Poliţia Bihor preia în comodat camerele, le monitorizează permanent în dispeceratul propriu şi organizează echipe mixte cu Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu pentru aplicarea de sancţiuni persoanelor care aruncă gunoaie din maşini.

"Sistemul este foarte performant, identifică inclusiv pe timp de noapte numerele de înmatriculare ale maşinilor şi feţele persoanelor, şi semnalează automat când o persoană aruncă gunoaie, fără să fie nevoie ca în dispecerat cineva să urmărească non-stop imaginile", explica luna trecută preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Montarea camerelor de supraveghere pe marginea drumurilor naţionale completează măsuri similare pe care CJ Bihor, tot în parteneriat cu alte instituţii, le-a implementat deja atât în zone turistice din Defileul Crişului, cât şi pe marginea drumurilor judeţene, scopul fiind descurajarea depozitărilor clandestine de gunoaie şi sancţionarea contravenţională a persoanelor care aruncă gunoaie în aceste locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!