Şoferii orădeni trebuie să fie atenţi unde îşi lasă maşinile în după-amiezile de marţi şi joi. La comanda Primăriei, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service începe, în 20 iunie, să spele mecanic parcările şi străzile din oraş.

Astfel, marţea şi joia între orele 18 şi 21 este interzisă parcarea pe partea dreaptă sau stângă a străzilor care sunt spălate, iar şoferii care nu respectă această obligaţie pot fi amendaţi de Poliţia Locală cu sume între 50 şi 150 de lei.

Parcările care se spală mecanic sunt pe străzile Traian Moşoiu, Independenţei, Dacia, Transilvaniei, Parcul 1 Decembrie, Clujului, Aradului, Primăriei, Armatei Române, Dunării, Lăpuşului, Parcul Traian, Magheru, Meşteşugarilor, Iosif Vulcan, Decebal, Universităţii, pe toate fiind amplasate şi indicatoare ce avertizează când anume sunt spălate.

Pe de altă parte, marţi utilajele RER Ecologic Service au ieşit pe străzi pentru a mai răcori străzile oraşului. 52 de artere sunt stropite mecanic în zilele în care temperaturile trec de 30 de grade Celsius.