Atenţie, şoferi! În curând, toţi poliţiştii din trafic ar putea fi dotaţi cu camere video care să înregistreze tot. Deci, inclusiv neînţelegerile sau chiar confruntările - fie ele şi doar verbale - cu şoferii, după cum anunţă Digi24.ro.

Dispozitivul poate fi prins la piept, ca să poată înregistra orice moment discutabil sau interpretabil ce poate apărea în discuţia cu cetăţenii şi se numeşte Body Worn Camera. Ba mai mult, aceste camere stochează informaţia video cu un minut înainte de comanda efectivă de înregistrare, iar filmările vor putea fi folosite ca probe în instanţă.

"Tind să cred că atunci când sunt filmaţi, conducătorii auto se mai temperează, mai ales cei recalcitranţi", a declarat Adrian Ionescu, de la Brigada Autostrăzi.

Digi 24 mai notează că 32 de astfel de camere există deja în Poliţia Română încă din martie. Sunt doar în teste, însă dacă îşi vor dovedi utilitatea şi eficienţa, poliţia are de gând să cumpere alte 20.000 de bucăți.

O astfel de cameră costă în jur de 700 de euro şi este exact precum cele folosite de ofiţerii americani.

"Rămâne de stabilit cum se va face stocarea acestor imagini, pentru că trebuie stocate până la urmă. Rămâne de văzut care este este perioada perioada de stocare a acestora", a declarat şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Cele 32 de camere vor fi folosite în perioada următoare de poliţiştii din două mari municipii din România, însă nu s-a stabilit care sunt acestea.