Timp de trei zile, circulația autovehiculelor pe DN 79 prin Nojorid va fi îngreunată la capătul dinspre Leș, a anunțat marți Consiliul Județean Bihor, precizând că în zona sensului giratoriu care va racorda la șoseaua națională viitorul Inel Metropolitan de Sud se fac lucrări de asfaltare, astfel că deplasarea mașinilor se va face alternativ, pe o bandă de circulație.

Lucrările de asfaltare care determină restricția sunt programate să înceapă miercuri dimineață, la ora 07.00, iar aceasta va fi valabilă până la încheierea lor, adică până vineri, inclusiv. „Constructorii estimează că aceste lucrări vor fi finalizate în termen de 3 zile”, a transmis administrația județeană.

Lucrările de amenajare și asfaltare a sensului giratoriu de pe DN 79 la intrarea în Nojorid dinspre Leș fac parte din lotul 1 al Inelului Metropolitan de Sud, pe tronsonul cuprins între Nojorid și Băile Felix.

Acest lot are o lungime de 9 kilometri, din Nojorid până la ieșirea din Băile Felix, unde se construiește un viaduct peste DN 76. Lucrările sunt executate de o asociere formată din firmele Asfamixt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Dacia Faber (Cluj), pentru suma de 70,143 milioane lei (fără TVA), lucrările având termen de execuție 18 luni.

Lotul 2 al Inelului Metropolitan, în lungime de 8 km, pornește de la viaductul din Băile Felix, ocolește localitățile Băile 1 Mai și Cheriu și se termină în Oșorhei. Aici, lucrările sunt executate de PORR Construct, contra sumei de 81,688 milioane lei (fără TVA).

Inelul metropolitan, cu o lungime totală de 17 km, va asigura legătura între DN1, DN 76 și DN 79, la el fiind racordate centurile din Zona Metropolitană (Oșorhei, Nojorid și Sânmartin).

Pentru realizarea acestei investiții, CJ Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Oradea și cele ale comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid. Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, din alocările CJ Bihor și Primăriei Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!