Şoferii care folosesc DN 76 vor trebui să ocolească sectorul de drum cuprins între Hidişelu de Sus şi Copăceni pe două drumuri judeţene, timp de trei săptămâni, cu începere din luni, 31 august. Devierea circulaţiei a fost decisă pentru ca reabilitarea şoselei naţionale să se desfăşoare într-un ritm mai intens.

Decizia a fost luată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, prefectul Dumitru Ţiplea, Poliţia Bihor şi firmele angajate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România să execute lucrările.

Ocolirea sectorului de drum în lungime de 26,6 kilometri a fost decisă pentru zilele de luni-vineri în intervalul orar 7.30 – 18.30, circulaţia fiind direcţionată pe DJ 768 şi DJ 795, prin localităţile Calea Mare, Lăzăreni, Holod, Vintere.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, "poliţiştii bihoreni vor fi prezenţi în trafic, la capetele sectorului de drum restricţionat, pentru a dirija, fluidiza şi devia circulaţia pe ruta ocolitoare menţionată".

De menţionat că restricţiile de circulaţie nu se vor aplica persoanelor care locuiesc în localităţile traversate de porţiunea din DN 76 afectată şi nici serviciilor de intervenţie: ambulanţă, poliţie şi pompieri.