Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, vineri, prezența pe șosele a unui transport agabaritic care pornește din vama Giurgiu, cu destinația Suplacu de Barcău.

Potrivit unui comunicat, transportul se va derula în perioada 10-16 septembrie.

Vehiculul cu o lăţime maximă de 3,80 metri transportă un utilaj de forat şi este însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere.

"Lăţimea maximă a vehiculului este de 3,80 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculului cu depăşiri este de 70 km/oră. Etapele de desfăşurare ale transportului sunt stabilite de poliţia rutieră, care asigură însoţirea vehiculului cu depăşiri. Transportul nu se va desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu", transmite CNAIR.

Conform informării, transportul agabaritic urmează ruta: Giurgiu Pod PTF - DN5 - DNCB - DN7 - Piteşti - DN65B - DN65 - Găneasa - DN64 - DN67 - Râmnicu Vâlcea - DN7 - Sibiu - A1 - Sebeş - A10 - DN1 - A10 - Turda - A3 - Nădăşelu - DN19B - Suplacu de Barcău.