În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (tânțari, muște, etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii orașului că în perioada 1 – 13 iunie 2016 se execută, prin tratament la sol, etapa I a lucrării de dezinsecție, în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului.

Pe de altă parte, în scopul prevenirii infestării castanilor cu larva minieră (Cameraria Ohridella), Primăria Oradea a programat în perioada 1 - 8 iunie 2016, tot prin tratament la sol, lucrarea de combatere a minatorului castanului, etapa a II-a.

Dată fiind toxicitatea redusă a insecticidelor - Deltatim Flow 2,8% (grupa III de  toxicitate) și Vectobac WDG (grupa IV de toxicitate) în cazul dezinsecţiei, respectiv Dimilin 25 WP în cazul tratamentului castanilor - operaţiunea nu dăuneză sănătații oamenilor și animalelor, dar municipalitatea recomandă, totuşi, populației să evite contactul insecticidelor cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrările se vor amâna pentru  perioada imediat următoare, dată care se va comunica prin presă.