Atenție dacă ajungeți în zona localității Vârciorog! Localnicii au primit mesaj RO-Alert după ce, prin 112, a fost anunțată prezența unui urs în apropierea unei cabane.

„Joi, 29 iunie, la ora 09.55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a transmis un mesaj Ro-Alert pentru protejarea locuitorilor şi turiştilor din zona Cabanei Simut, comuna Vârciorog, zonă în care, în dimineaţa acestei zile, a fost semnalată prezenţa unui urs. 

Pompierii le-au recomandat localnicilor şi turiştilor să evite zona, să rămână în locuinţe, să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să-l hrănească sau să se fotografieze cu acesta”, transmite ISU.

Locuitorii au fost anunțați prin Ro-Alert că ursul a fost văzut în zona Cabanei Simuț.

„Evitaţi zona! Rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să-l hrăniţi sau să vă fotografiaţi cu acesta. Fără să vă expuneţi pericolului, protejaţi animalele din gospodărie!".

ISU a pus la dispoziția presei și imagini cu animalul, pe pajiștea din apropierea cabanei.

Nu este pentru prima oară când în Bihor este semnalată prezența unui urs.

În luna mai, un urs a fost observat în zona Paleu.

Detalii, în articolul Urs în libertate, lângă Oradea! Vânătorii au observat, pentru prima oară, un exemplar în pădurea din Paleu (FOTO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!