Un vehicul cu gabarit depășit tranzitează, marți, județul Bihor. Platforma transportă un tramvai, intrând în țară prin punctul de trecere a frontierei Borș și urmând să ajungă la Calafat, după cum anunță Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informarea nu precizează ora la care ajunge convoiul pe teritoriul județului Bihor, însă noteaza că transportul se derulează în perioada 21 - 30 aprilie, pe traseul: Borș PTF – (DN1) – Centura Oradea – (DN 79) - Arad (DN7 - A11 - A1 - A6) - Lugoj – (Varianta de ocolire Lugoj) – DN6 – Caransebeș – (Varianta de ocolire Caransebeș) – DN6 - Orșova - DN6 – Drobeta Turnu Severin (Centura Drobeta Turnu Severin) - DN6 - Simian -DN 56A - Maglavit - Calafat PTF.

„Lățimea maximă a vehiculului este 3,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră”, arată CNAIR.

Etapele de desfășurare a transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură și însoțirea vehiculului cu depășiri, numai pe sectoare de drum pe care nu sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, mai precizează Compania.