Am trăt să o vedem şi pe-asta: Cel mai mare aeroport internaţional din Venezuela, Maiquetia din Caracas, a introdus o taxă de 127 de bolivari (20 de dolari) pentru dreptul de a inhala... aer curat!

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, suma ar urma să acopere costurile unui sistem nou-instalat care foloseşte ozon pentru purificarea sistemului de aer condiţionat al clădirii.

Un comunicat al Ministerului Apelor şi Transportului Aerian susţine că acesta este primul aeroport din America de Sud şi din Caraibe care foloseşte această tehnologie, menită să elimine înmulţirea bacteriilor pentru a "proteja sănătatea călătorilor" şi să asigure dezodorizarea şi igienizarea clădirii.

În vreme ce unii localnici îşi exprimă temerile că această taxă ar putea sfârşi prin a deveni o nouă sursă de corupţie, alţii o văd ca dovadă a faptului că aeroportul a rămas fără bani. Cele mai multe companii aeriene internaţionale şi-au redus numărul de zboruri către această ţară din cauza disputei financiare cu Guvernul venezuelean, mai scrie Mediafax.