Cine-ar fi crezut că răceala poate avea ca duşman chiar... îngheţata? Proprietara unei cofetării a găsit o reţetă specială care chiar tratează durerile de gât. Şi se bucură de un succes nemaipomenit.

Jeni Britton Bauer a lansat pe piaţă îngheţata ce conţine ingrediente precum ghimbir, ardei iute, suc de portocală şi lămâie.

Îngheţata mai conţine miere şi pectină lichidă, pentru tratarea durerilor de gât, ghimbir şi ardei iute, care au proprietăţi antiinflamatoare, combat febra şi durerile de încheieturi, suc de lămâie şi portocală, pentru o supradoză de vitamina C, arată Apropo.ro.

Femeia a făcut publică şi reţeta miraculoasă: două căni de suc proaspăt de portocale, 1/3 cană suc de lămâie proaspăt, 2/3 cană de zahăr, 1/3 cană de miere, 1/4 linguriţă de pudră de ghimbir, 80 de grame de pectină lichidă, 1/8 linguriţă de ardei iute şi, opţional, 2 - 4 linguri de coniac (acţionează ca un antiseptic).

Sucul de lămâie se combină cu cel de portocale, zahărul, mierea, ghimbirul, într-o cratiţă, pe foc mediu, iar după dizolvarea zahărului se ia de pe foc, se adaugă restul ingredientelor şi se lasă la răcit într-o cutie cu capac. Se pune în congelator şi se lasă câteva ore.