Locuitorii din municipiul Beiuş s-au alăturat protestelor orădenilor faţă de modificările legilor justiţiei, impuse de coaliţia de guvernare. Vineri seară, aproximativ 100 de persoane s-au strâns pe platoul din faţa Statuii Vânătorului de Munte, Aleea Moţilor, cu pancarte şi mesaje anti guvernanţi: "Aţi reuşit, ne-aţi unit", "Justiţie, nu corupţie" sau "Daţi-mi ţara înapoi".

Protestul a fost şi un prilej pentru ca beiuşenii să-şi reverse of-urile pe reprezentanţii municipalităţii.

"Ora de întâlnire a fost 18. Până la 19 s-a stat pe platou, într-o zonă prost luminată, pentru ceea ce se doreşte a fi şi reprezenta locul pentru Beiuş. S-au făcut cu această ocazie aluzii la proasta iluminare a zonei cu slogane: «Vrem lumina», «Lumina asta e de la ruşi». Ulterior s-a plecat în marş prin principalele cartiere ale oraşului. S-au scandat deja clasicele «Justiţie nu corupţie! », «Vrem să muncim nu să vă păzim! », «PSD, ciuma roşie! »", a transmis BIHOREANULUI Ioan Şuteu.

Acesta a subliniat că protestul de vineri seară reprezintă "un eveniment foarte rar pentru oraşul nostru"."Ultimul de acest gen a fost în februarie, cu ocazia OUG 13!", a mai transmis Şuteu.