Parcul I.C. Brătianu a răsunat de muzică şi voie bună, vineri la prânz, când compania Romprest, responsabilă de serviciile de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în Oradea, şi şcoala de dans Fit Dance i-au provocat la un flash-mob energic pe elevii orădeni.

Cu mottoul "Atitudinea ECOntează", zeci de pici de clase primare au dansat în parc, îmbrăcaţi în tricouri cu mesaje ecologiste. Câteva dintre fetiţe au avut costume şi mai adecvate, de flori şi albinuţe. Antrenori le-au fost profesorii şcolii de dans, care i-au mobilizat nu doar pe copii, ci şi pe profesorii şi părinţii acestora.

Mai bine de jumătate de oră, copiii au dansat şi s-au distrat, învăţând totodată de la oamenii mari din jurul lor că trebuie să aibă grijă de natura care îi înconjoară.

"Evenimentul a avut ca scop conştientizarea şi informarea copiilor despre importanţa protejării şi preţuirii mediului înconjurator şi stimularea acestora spre o atitudine eco pozitivă faţă de tot ceea ce îi înconjoară", a precizat Adriana Calcan, purtătorul de cuvânt al Romprest.

La final, copiii au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi o gustare sănătoasă, compusă din mere şi banane.