La cea de-a doua etapă a Grand Prix-ului atletic de la Bucureşti, desfăşurată în weekend, sportiva orădeană Cornelia Deiac, legitimată la clubul CSM - CSU, a reuşit o frumoasă performanţă în cadrul probei de săritură în lungime senioare: şi-a adjudecat prima poziţie a concursului, cu o săritură ce a măsurat 6,58 metri.

Prin acest rezultat, Cornelia Deac a realizat a opta performanţă europeană din acest an, fiind foarte aproape de calificarea la întrecerile continentale de la Paris, programate în luna martie.

Pentru a obţine calificarea la această competiţie un sportiv trebuie să se situeze între cele mai bune 25 de rezultate europene ale probei la care concurează.

La Grand Prix-ul de la Bucureşti, Cornelia Deiac le-a devansat pe Cristina Sandu de la CSM Bucureşti şi Viorica Ţigău de la Dinamo. Antrenorul Virgil Preda se declară foarte mulţumit de prestaţia elevei sale, care a avut chiar în final două sărituri remarcabile de 6,40 m, respectiv 6,58 m, ceea ce a şi propulsat-o în fruntea ierarhiei.

Tot în reuniunea de sală din Capitală, Silviu Uivaroşan s-a clasat al II-lea în proba de lungime băieţi, cu rezultatul de 7,42 metri, în timp ce Ligia Grozav a încheiat concursul de săritură în înălţime al senioarelor pe poziţia a III-a, cu o săritură ce a măsurat 1,75 metri. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a situat şi Lenard Norbert în cadrul probei de triplusalt, cu 15,98 metri, ceea ce "este dătător de speranţe în perspectiva Campionatelor Naţionale", după cum a declarat tehnicianul Virgil Preda.

Atleţii săritori antrenaţi de soţii Mariana şi Virgil Preda se pregătesc acum pentru Grand Prix-ul juniorilor II şi III, programat la sfârşitul acestei săptămâni tot la Bucureşti, în timp ce peste o săptămână vor avea loc tot în Capitală şi finalele Naţionalelor de seniori şi tineret.