La finele săpămânii trecute, atleta Simona Kádas a participat cu succes la două concursuri internaţionale de cros.

Pe 1 mai, sportiva orădeană a luat startul la întrecerile Crosului internaţional Komarno - Komárom, găzduit de cele două oraşe din Slovacia, respectiv Ungaria, despărţite de un pod peste Dunăre. Concursul s-a desfăşurat pe şosea, pe distanţa a 5.500 de metri, şi s-a aflat la cea de-a 41-a ediţie. Startul s-a dat din Slovacia, de la Komarno, cu circa 600 de participanţi, iar finish-ul a avut loc la Komárom, în Ungaria.

Simona Kádas a participat la secţiunea open, reuşind să treacă prima linia de sosire şi se claseze astfel pe primul loc. Pentru performanţa sa, ea a fost recompensată cu o cupă şi medalia de aur, oferită de primarii celor două oraşe.

Peste doar două zile, pe 3 mai, orădeanca a alergat şi la concursul internaţional de la Debrecen, desfăşurat pe o distanţă de 10 km, pe un traseu dificil, prin pădure.

Concurând tot la categoria open, Kadas s-a clasat pe locul secund. "E o performanţă meritorie, după oboseala acumulată în urma primei competiţii", a declarat şi soţul şi antrenorul Simonei, Kadas Carol.