După ce s-a pregătit câteva luni, atleta orădeană Simona Kadas şi-a făcut debutul şi în box, marţi ea participând la o gală de Muay Thai (box thailandez), care a avut loc în Pattaya, într-o sală cu vechi tradiţii.

Simona s-a bătut cu campioana oraşului şi, având în vedere că a fost primul său meci la această disciplină sportivă, a făcut faţă cu brio, rezistând patru reprize.

Deşi, pe alocuri, a fost mai bună decât adversara ei, meciul oficial s-a terminat la egalitate, astfel că a mai urmat o repriză, la fel de echilibrată. Spre deliciul publicului, însă, învingătoare a fost desemnată la final sportiva thailandeză.

De precizat că Simona a urcat în ring ultima în această gală, meciul fiind considerat cap de afiş.

"A fost o experienţă nemaipomenită să te lupţi în ţara unde Muay Thai-ul se practică de la vârste fragede. Îmi pare rău că nu am putut câştiga, dar dacă era în altă localitate, poate era o altă decizie. Eu am simţit că am fost mai bună decât adversara mea, dar avantajul terenului a contat foarte mult. Sunt mulţumită că m-am bătut în Thailanda şi nu m-am făcut de ruşine", a declarat Simona Kadas, după meci.