După cele două Grand Prix-uri ale juniorilor mari, tineretului şi seniorilor, dar şi după concursul juniorilor mici, de la sfârşitul săptămânii trecute, toate desfăşurate în Bucureşti, antrenorii secţiei de sărituri de la CSU - CSM Oradea, soţii Mariana şi Virgil Preda, îşi pregătesc acum sportivii pentru prima competiţie majoră a anului, Campionatele Naţionale de sală, care se vor desfăşura tot în Capitală. Întrecerile vor conta şi pentru Cupa de Cristal sau Campionatele Internaţionale ale României, la start anunţându-şi prezenţa şi atleţi de peste hotare.

Tehnicienii orădeni ţintesc adjudecarea a 3 sau 4 medalii, dintre care una în concursul seniorilor. Vor face deplasarea la Bucureşti cei mai buni săritori orădeni ai momentului, dintre care nu vor lipsi: Cornelia Deiac, Silviu Uivaroşan, Andrei Sasca şi Sergiu Foltuţ, la lungime, Lenard Norbert la triplusalt şi Ligia Grozav, la săritura în înălţime.

În Grand Prix-ul juniorilor mici, la juniori II, cea mai bună clasare a reuşit-o Mădălina Meze (LPS-CSU), locul I în proba de înălţime, cu o săritură de 1,55 metri. În aceeaşi probă, Oana Lupşe a sărit 1,50 m şi s-a clasat pe locul IV. Pe podium a mai urcat şi Sergiu Perţe, pe treapta a III-a la înălţime, cu o performanţă de 1,84 metri.

În întrecerea juniorilor III, atleţii orădeni au urcat de două ori pe podiumul de concurs. Borbely Gerco Alex (LPS) a fost al doilea în proba de înălţime cu 1,50 metri, în timp ce pe treapta a treia a urcat Kiraly Bernadette, de la acelaşi club, în proba de înălţime, cu 1,40 metri.