La întrecerile Campionatelor Naţionale de atletism juniori II, rezervate probelor de aruncări şi desfăşurate la Bucureşti în perioada 29-30 iunie, Oradea a avut un singur reprezentant, în persoana lui Ionuţ Benea, din partea clubului Crişul.

Atletul orădean, pregătit de antrenoarea Livia Meheş, a înregistrat însă şi cel mai bun rezultat dintre toţi concurenţi în cadrul probei de aruncare a ciocanului, reuşind să se claseze pe primul loc şi să intre în posesia medaliei de aur şi a titlului de campion naţional.

Ionuţ Benea a obţinut un rezultat foarte bun încă din calificări, când a aruncat 54 metri, însă şi-a îmbunătăţit constant rezultatul astfel că, în final, a cucerit medalia de aur cu o aruncare de 60,78 metri.

"Suntem foarte mulţumiţi de Ionuţ. A intrat ultimul în concurs. Este singurul concurent care n-a ratat nicio aruncare. Toţi ceilalţi sportivi au aruncat în calificări 40 de metri, el fiind singurul cu 54 de metri. Toate aruncările lui au fost în creştere şi au dus apoi la un rezultat frumos. Este de remarcat seriozitatea acestui copil", a declarat directorul clubului Crişul, Ionel Bungău.

La concursul de aruncare a ciocanului masculin din cadrul Campionatelor Naţionale de atletism juniori II au participat în total 16 sportivi.