Sportivul orădean Laviniu Chiş s-a remarcat din nou, de această dată la întrecerile Campionatelor Naţionale de Atletism pentru juniori II, desfăşurate în perioada 2-3 august la Bucureşti.

Competiţia naţională de atletism în aer liber care a avut loc la începutul acestei luni i-a adus atletului de la LPS Bihorul, pregătit de Robert Olah şi Florina Cozac, locul I, medalia de aur şi, implicit, titlul de campion naţional.

Laviniu Chiş a concurat în cadrul probei de 3.000 de metri, unde a înregistrat o evoluţie foarte bună, dominând cursa de o manieră categorică şi trecând primul linia de sosire, la mare distanţă de cel de-al doilea clasat. Orădeanul a obţinut victoria cu timpul de 8 minute 33 de secunde şi 44 de sutimi.

Un alt rezultat bun la aceste întreceri l-a înregistrat şi Alexandru Cormoş, un alt tânăr şi talentat atlet orădean, legitimat şi el la LPS Bihorul, unde îi are ca antrenori pe soţii Preda, Virgil şi Mariana. Acesta a ocupat locul al II-lea, a intrat în posesia medaliei de argint şi a cucerit titlul de vicecampion naţional în cadrul probei de săritură în lungime, cu rezultatul de 6,71 metri.