Laviniu Chiş, unul dintre cei mai de perspectivă atleţi bihoreni, şi-a început luni pregătirea pentru noul sezon, el urmând să concureze în acest an în curse de 1500 de metri şi de 3000 de metri, după ce anul trecut a devenit vicecampion balcanic cu echipa României la cros, iar pe plan intern a obţinut titlul de vicecampion naţional la cadeţi tot la cros.

Cum pregătirea montantă a acestuia se suprapune cu cea a echipei de handbal masculin şi cum sportivul este legitimat şi la CSM, clubul orădean îi susţine cantonamentul din această iarnă, de la Hotel Iadolina din staţiunea Stâna de Vale. De altfel, în această perioadă, Laviniu Chiş se va pregăti împreună cu Călin Laza, fizioterapeutul echipei de handbal masculin, şi el legitimat la secţia de atletism a clubului CSM, respectând programul întocmit de antrenorul său, Robert Olah.

Primele concursuri din noul an la care va participa Laviniu Chiş sunt întrecerile din probele de 1500 şi 3000 de metri de la Campionatele Naţionale de sală, care vor avea loc la Bucureşti, la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Pentru aceste două concursuri, atletul orădean are ca obiectiv cucerirea câte unei medalii.

Apoi, Laviniu Chiş speră să realizeze şi baremul pentru participarea la Campionatul Mondial, care la proba de 1500 metri este de 3,49 minute, timp care constituie şi recordul naţional în proba de sală.