Începând de ieri, Lotus Center e cuprins de atmosfera anilor 30 în cadrul unui eveniment dedicat muzicii, artei, filmelor şi atmosferei acelor ani.

Astfel, orădenii mai pot admira - până în această seară - obiecte aparţinând perioadei 1930-1939, într-o expoziţie sprijinită de Muzeul Ţării Crişurilor, dar şi un automobil marca MOSS, fabricat în 1936. De asemenea, în zona Carrefour, sunt expuse fotografii ale Oradiei din deceniul respectiv, dar şi imagini care prezintă invenţiile specifice anilor 30.

Totodată, în zona de foodcourt a centrului comercial, la fel ca ieri, şi în această după amiază vor fi proiectate filme cu celebrul cuplu Stan şi Bran, iar de la ora 19, solista Kati Kovari împreună cu formaţia Jazz Today Trio vor susţine un concert "Remember Ella Fitzgerald".

Concertul va fi urmat de un test de cunoştinţe din domeniul cinematografic la care vor participa Şerban Pantea, directorul Hollywood Multiplex Oradea, Patricia Peev, prezentatoarea emisiunii "Cinemaniac" de la TVS, şi Alina Gâdoiu, blogger. Cunoştinţele concurenţilor despre filmele şi actorii perioadei respective vor fi testate de către Beatrice Szuhai.

Seara se va încheia cu un talk-show pe tema unei analize comparative dintre recesiunea economică din anii 30 şi cea de astăzi, la care vor participa consultantul în afaceri Dacian Palladi şi directorul Casei de Cultură a Municipiului Flavius Bunoiu. Cei doi vor răspunde întrebărilor publicului.