ATP Trucks Automobile, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, anunță producția de serie pentru primul lot de autotractoare Truston configuraţie 4x2, 480 CP, în varianta cu cabină joasă, cutie automată.

În urmă cu exact un an, primul cap tractor 4x2, cabină înaltă, ieșea de pe linia de producție. În prezent, procesele de testare și omologarea sunt finalizate, astfel că s-a trecut la etapa producției în serie. În prezent, portofoliul diversificat repoziționează ATP Group ca și integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor.

Cu o activitate de peste 27 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat, începând cu 2019, segmentul producție auto. În 28 august 2019, ATP Trucks lansa pe piață primul model Truston 8x4, 430 CP - autobasculată și autobetonieră. În 2021 s-a consemnat primul face lift al camionului ATP Trucks 8x4. Modificările aduse au constat în restilizarea exterioară a cabinei, respectiv interiorul acesteia care este complet nou. De asemenea, camionul a primit suprastructurile Stamer care au la bază designul și caracteristicile tehnice definite de inginerii ATP Trucks. Tot în 2021, în luna mai, ATP Trucks anunța lansarea pe piață a autobuzului electric ATP Bus.

“Curajul și voința trebuie să se antreneze permanent, astfel încât să atingem țintele cele mai înalte. Lucrăm cu profesionalism și sper în șanse reale de împlinire a unui viitor în care, în România, să înțelegem corect nevoia de evoluție”, spune Mircea Cirț, Președinte ATP Group.

Noua etapă a producției de autotractoare 4x2 480 CP presupune un prim lot de 15 unități configurate în varianta cu cutie automată și cabină joasă.

“Pretabil segmentului construcţii, transport mărfuri speciale dar și generale Cap tractorul Truston 4x2 480 CP a venit ca un răspuns la cererea pieței dar și a capabilității noastre pe măsură ce am acumulat experiență ca și producători auto. Cele mai mari provocări sunt termenele de livare a componentelor pe lanțul de aprovizionare, respectiv a materiilor prime dacă ne referim și la suprastructurile Stamer pe care noi le producem”, a declarat Florin Crișan, Directorul General ATP Trucks.

ATP Trucks

Cap tractorul Truston 4x2 480 CP este încadrat în categoria vehiculelor grele de transport: Truston 4x2 este propulsat cu o putere superioară de motorul WP13.480E63 Euro6 Diesel (Powered by Weichai) iar șasiul vine pe profilul de 9mm. Axe față: 7,5 t, axe spate: 13 t, rezervor 700 l, sistemul de frânare este definit de tehnologia Wabco. Opțional, produsul poate fi configurat cu cutie automată, cutie AMT (Automatic Mechanic Transmission) sau cutie manuală. Se remarcă accesul facil în zona de cuplare a semiremorcii, aici fiind prevăzută lumină suplimentară dar și o platformă de lucru accesibilă și sigură.

Suspensia pneumatică spate asigură o manipulare facilă a cuplării și decuplării semiremorcii și un confort sporit în mers. Telecomanda erogonomică, cu comenzi intuitive, facilitează reglajul pneumatic al axei spate.

Spațiul interior asigură un confort de înaltă clasă, fiind prevăzut cu scaun pneumatic Grammer pentru șofer, unitate centrală multimedia, pat individual cu saltea din spumă cu memorie, perdele, lumină ambientală, spații de depozitare generoase și ușor accesibile. Pentru cabina înaltă avem paturile supraetajate și o zonă superioară a cabinei corect compartimentată. Cabinele Truston sunt definite de claritatea și simplitatea instrumentelor de bord dar și de elemente de confort superior aduse în dotarea standard. Produsul vine cu garanție 24 de luni, fără limită de km, dar și cu posibilitate de extindere a acesteia.

“Cu noul nostru produs ne dorim să intrăm, în primul rând, pe piața construcțiilor și a serviciilor de transport intern. La nivel național asigurăm foarte bine și segmentul service pentru produsele noastre. Aș mai menționa că perioada de testare obligatorie a presupus exploatarea la turație maximă a noului produs. Autotractoarele Truston în varianta cabină înaltă dar și cabină joasă au fost intens utilizate de către partenerii noștri, în aplicații tip: cuplare la benă basculabilă pentru transport agregate și cereale, cuplare la trailer pentru transport utilaje. Feedbackul utilizatorilor l-am luat întotdeauna constructiv, l-am analizat împreună cu inginerii și tehnicienii noștri și a contat mult în evoluția noastră și a produsului”, a adăugat Lucian Varga, Directorul General al ATP Motors, distribuitorul produselor ATP Trucks.

Prin serviciile specializate de consultanţă pe care dealer-ul ATP Motors le oferă, clienţii pot accesa finanţare flexibila prin leasing. De asemenea, se oferă cel mai facil sistem trade-in: pentru constituirea avansului pentru produsele TRUSTON pot fi tranzacționate atât autoturisme sau autoutilitare rulate, cât și camioane de transport sau construcții, remorci, semiremorci sau utilaje.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul atp-trucks.com.

Despre ATP Group

ATP Group activează din 1995 în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii integrate pentru profesioniștii din lumea transporturilor.

În 2019, strategia de inovare demarată o dată cu producția primelor produse ATP Trucks - autobasculanta și autobetoniera Truston, a condus la consolidarea poziţiei ATP Group pe piaţa auto din România, iar ulterior, la redefinirea liniilor sale de business: ATP Trucks - producție camioane, ATP Bus - producție autobuze, ATP Motors - dealership auto, Hefton - utilaje și echipamente pentru construcții, Stamer - semiremorci/suprastructuri, ATP Automotive - producție și distribuție piese auto pentru camioane.

(advertorial)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!