Ales de curând pentru a doua oară în decurs de un an la şefia Partidului Mişcarea Populară Bihor, Attila Marton a luat zilele trecute o decizie surprinzătoare, înaintându-şi demisia către forul central al formaţiunii.

Directorul executiv al Radio Transilvania şi-a motivat decizia spunând că are unele probleme de sănătate. "Sunt într-o situaţie destul de neplăcută. Am văzut că tensiunea îmi joacă feste, am discutat şi doctorii şi mi-au spus să o las mai moale. Până la urmă am trei copii, dintre care doi mai mici, de 7, respectiv 11 ani, şi trebuie să am grijă de sănătatea mea", a declarat Marton pentru BIHOREANUL.

Conducerea centrală a partidului nu a desemnat încă un preşedinte interimar. PMP Bihor are, însă, şase vicepreşedinţi - Sorin Borza, care deţine şi funcţia de secretar executiv al PMP la nivel naţional, Ioana Tamaş, Lucian Ghiţă, Mircea David, Gabriela Eler şi Horia Zbârcea - aleşi la cea mai recentă conferinţă judeţeană a formaţiunii, desfăşurată pe 7 martie, la Oradea. Tot atunci, Attila Marton a fost reales în funcţia de preşedinte al filialei judeţene. 

Fostul preşedinte al PMP Bihor spune că va rămâne membru al partidului lui Traian Băsescu.