Procurorul Dorel Moţiu, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, a anunţat că magistraţii au pus în mişcare joi acţiunea penală faţă de un bărbat de 36 de ani din Berezeni, judeţul Vaslui, şi faţă de un tânăr în vârstă de 29 de ani din Curtuişeni, pentru tâlhărie.

Vineri, 16 iulie, aflându-se într-un bar din satul Curtuişeni, cei doi tineri l-au întâlnit pe unchiul de 60 de ani al bihoreanului, care e imobilizat într-un scaun cu rotile. Astfel, fără să stea mult pe gânduri, tâlharii l-au împins pe om până acasă la el, unde "profitând de starea sa de handicap, prin forţă, cauzându-i leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, i-au sustras suma de 70 lei ce o avea asupra sa", a explicat Moţiu.

Cei doi tineri au fost prezentaţi Judecătoriei Marghita, iar magistraţii au emis faţă de ei mandate de arestare preventivă.

Procurorul a mai precizat că vasluianul este recidivist, el având la activ multiple condamnări pentru furturi calificate şi tâlhărie. De altfel, el fusese eliberat condiţionat în decembrie 2009, cu un rest de 464 zile, urmare a unei condamnări de 3 ani închisoare.