Ce-ati face daca ati castiga 11 milioane de dolari la loto? Cu siguranta nu i-ati dona pe toti. Si totusi asta au facut doi batrani din Canada. La trei luni dupa ce au castigat o avere la loto, viata lor nu s-a schimbat deloc.

Violet si Allen Large locuiesc in aceeasi casa, veche de 147 de ani. In garajul lor nu e nicio masina noua, iar in sufragerie n-a aparut nicio plasma. Cei doi si-au pus deoparte o suma mica pentru urgente. Altfel, n-au cheltuit pentru ei insisi niciun banut din milioanele castigate.

La 78 de ani, Violet tocmai a trecut printr-o operatie si sase runde de chimioterapie, ca sa scape de cancer. Si totusi se considera norocoasa.

De cand s-a imbolnavit sotia lui, Allen se ocupa de casa. Ar fi putut sa angajeze o menajera din banii castigati la loto. Numai ca banii aceia s-au dus. O mica parte i-au primit rudele lor, dar cei mai multi au ajuns acolo unde le pot fi de folos altora. Adică i-au donat săracilor!

Simpli muncitori care n-au trait niciodata in lux, Allen si Violet par sa fi aflat secretul fericirii: sa nu-ti doresti niciodata mai mult decat ai.