Miercuri seară, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră bihoreni au găsit într-un autocar ce vroia să iasă din ţară prin Vama Borş, trei cetăţeni moldoveni cu acte false.

Cei trei bărbaţi au prezentat acte de identitate potrivit cărora unul era domiciliat în Bucureşti, altul în judeţul Alba, iar cel de-al treilea în Bistriţa-Năsăud. Poliţiştii au bănuit că actele lor sunt false, astfel că le-au verificat cărţile de identitate mai amănunţit.

Aşa au aflat că cei trei erau, de fapt, cetăţeni moldoveni, cu vârste între 21 şi 29 de ani. Bărbaţii au declarat că au plătit câte 500 de euro fiecare pentru a obţine cărţi de identitate false şi că vroiau să ajungă la muncă în Italia.

„Având in vedere cele constatate, celor trei cetăteni moldoveni le-au fost întocmite actele premergatoare începerii urmaririi penale sub aspectul savârşirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat", a spus Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.