Platoul Glăvoi din Munţii Apuseni, un cunoscut loc de campare din Bihor, s-a umplut de lume în acest sfârşit de săptămână, cum rar s-a mai întâmplat în ultimii ani.

Locul este doldora de corturile şi maşinile turiştilor care au fugit de temperaturile ridicate de la oraşe, bucurându-se totodată de primul weekend fără ploaie după ceva timp. Duminică, cu toţii se relaxau la temperaturi de 25 de grade şi se bucurau de vântul care adia uşor. Asta în timp ce în Oradea termometrele au arătat 32 de grade!

Drumul pietruit care duce spre Glăvoi este străjuit de o coloană lungă de autoturisme parcate, iar campingul are sute de "pete de culoare", de la corturile turiştilor. De asemenea, unii au venit cu rulotele, decişi să stea în mijlocul munţilor mai multe zile.

În plus, şi cabanele şi pensiunile din apropiere, mai precis din Boga, Padiş şi Chişcău, s-au umplut de vizitatori.

Avalanşa mare de turişti este pe placul proprietarilor de terase din Glăvoi, care le vând turiştilor mâncare şi băutură. O ciorbă de hribi, de burtă sau ţărănească costă 10 lei, un langoş 4 lei, iar o clătită 2 lei şi aproape că nu este turist care să nu fi cumpărat ceva.