Un cuplu, soţ şi soţie, din Minneapolis a dat naştere la polemici în Statele Unite, după ce a lansat un website pe care publicul poate vota dacă ar trebui sau nu ca soţia însărcinată să facă un avort. Pete şi Alisha Arnold au lansat respectivul sondaj pe www.birthornot.com pentru că nu s-au decis dacă vor sau nu să devină părinţi.

Fătul are 17 săptămâni, este poreclit Wiggles şi este perfect sănătos. Cei doi vor decide dacă acesta va veni sau nu pe lume în urma rezultatului votului. Momentan, rezultatele sunt în favoarea avortului (53,73%). Sondajul se va finaliza pe 7 decembrie, cu două zile înainte ca sarcina să ajungă la 20 de săptămâni, limita maximă legală pentru avort în Minneapolis.

Pe blogul său personal, posibila viitoare mămică, Alisha, scrie că se teme că presiunea la care va fi supusă de îndatoririle de mamă, dar şi de cele de femeie de carieră o va face să cedeze nervos. "Nu sunt convinsă că vreau să-mi schimb statutul. Simt că, înaintând în vârstă, am devenit mai egoistă şi mai concentrată pe scopurile mele. Mi-e teamă că până la urmă voi regreta că mi-am întemeiat o familie şi m-am aşezat la casa mea, cum se spune", adaugă Alisha Arnold.

Cei doi soţi au postat pe site-ul respectiv şi câteva imagini de la ecograf cu fătul.