Şah Club Oradea a oranizat în weekend un nou concurs de şah online. Este vorba despre Campionatul Judeţean de şah fulger (blitz), care s-a desfăşuat pe serverul de şah www. chess.com.

La concurs au participat 31 de şahişti, care au disputat 7 runde în sistem elveţian, cu 5 minute + 2 secunde pe mutare timp de gândire

După dispute echilibrate şi, pe alocuri spectaculoase, titlul de campion al judeţului pe 2021 la blitz online a fost obţinut pentru prima oară de Titus Bădic din Oradea (titus_oradea), care a obţinut 6,5 puncte din 7 posibile. Nu este o surpriză, dat fiind că Bădic are rezultate bune la şahul online fiind component de baza al selecţionatei României de şah online (ROMANIA Chess Federation), care luptă pentru câştigarea Ligii Europene (Live Chess European League).

Titus Bădic a fost urmat pe podium de Tudor Ursente (TAUrsente, Oradea, CS Tinerii Maestri Bucureşti) cu 6 puncte şi de Kiss Gabor (Gabi1977Kiss, Crişul Oradea) cu 5,5 puncte.

În continuare, în clasament au urmat: Alex Palii (AlleX28, CSU Agora SC Oradea) şi Paul Gabriel Popoviciu (moth005, Oradea) cu câte 5 puncte, Adrian Marius Paul (paul_marius_adrian, CSU Agora SC Oradea) şi Octavian-Alexandru Trifan (Octatrifan, CSU Agora SC Oradea) cu câte 4,5 puncte.

Au mai obţinut titlul judetean la şahul blitz online: la feminin, Gertrud Florentina Dörner (florentina939, Santandrei, Metalul Salonta), la senioare, Fleisz Judita (fjudit, Oradea), iar la seniori Ecsedi Sandor (ecsedis, Oradea, Ungaria).

La juniori a câştigat Eduard Andrei Jude (Edy103, CSU Agora SC Oradea), iar la junioare, Andreea Tulbure (tulbureandreea, CSU Agora SC Oradea, Ştei).

La final, câştigatorii de la diferitele categorii au primit diplome.

Clasamentul complet şi toate partidele, se pot vedea la adresa: Campionatul Judetean Bihor 2021-Sah fulger - Live Chess Tournament - Chess.com.

Organizatorul principal şi arbitrul turneului a fost Ioan Fleisz, arbitru internaţional.