În urma concursului lansat săptămâna aceasta pe pagina de Facebook a Bihoreanului, doi dintre cititorii site-ului au câştigat invitaţii duble la spectacolul "În inima nopţii - Episodul Hamlet", miercuri, 28 ianuarie, de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Câştigătorii acestui concurs sunt Alin Gheorghe şi Jozsef Paniti, desemnaţi cu ajutorul portalului random.org. Aceştia îşi pot ridica biletele de la agenţia Teatrului, prezentând cartea de identitate, miercuri, între orele 10 şi 19.

Având scenariul şi regia artistică semnate de Gavriil Pinte, dar şi inserţii de George Banu şi Monique Borie, spectacolul se joacă cu publicul pe scenă.

"În inima nopţii - Episodul Hamlet" este un proiect inspirat de Scena supravegheată şi Noaptea din Trilogia îndepărtării de George Banu şi Fantoma sau Îndoiala teatrului de Monique Borie, dar şi din experienţele lui Gavriil Pinte din ultimii ani - din proiectele sale în spaţii mai mult sau mai puţin neconvenţionale, arată descrierea postată pe site-ul teatrului orădean.

Potrivit scenarstului, Hamlet esteo piesă nocturnă, fantomatică. Un spaţiu bântuit de fantome şi urmăritori/spioni. Metodele de supraveghere, dar şi frica - îi fac pe toţi să vorbească în şoaptă, să comunice codificat, cu semne/gesturi de neauzit, de neînregistrat... sau chiar să refuze să mai comunice, după cum a arătat Gavriil Pinte.