În baza unui contract încheiat cu Primăria Oradea, o firmă a montat în spațiile publice din oraș 90 de coșuri anti-vandalizare, dintre care cele mai multe în zona centrală a orașului. Măsura a fost luată după ce o serie de coșuri de gunoi din municipiu au fost sparte.

„Au fost amplasate 10 coșuri din beton cu scrumieră în zonele Piața București (la ieșirea din pasaje spre/dinspre Gara Centrală, Clujului-capăt stație autobuz, Clujului-Gutenberg, Războieni-stație autobuz Gara CFR Est, Matei Corvin) precum și în zonele în care s-au înregistrat mai multe sesizări de vandalizare a coșurilor stradale din plastic”, a transmis vineri Primăria Oradea printr-un comunicat. 

Celelalte 80 de coșuri, din metal, cu scrumieră, au fost montate în zona centrală a Oradiei, mai precis pe străzile Primăriei, Avram Iancu, Ep. Mihai Pavel, Iuliu Maniu, Traian Moșoiu, Vasile Alecsandri, Independenței, Mihai Viteazul, Moscovei, Piața 1 Decembrie, Libertății, Iosif Vulcan, Parcul Traian, Andrei Șaguna, Calea Republicii, Pod Dacia și Pod Centenarului.

„Pe amplasamentele unde au fost montate aceste coșuri se vor demonta coșurile stradale din plastic, dar și coșurile metalice vechi, acestea urmând să fie recondiționate și amplasate în alte zone ale municipiului Oradea”, au transmis reprezentanții municipalității. 

Firma care a montat coșurile stradale este SC Imsaurisa SRL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!