Firma care execută lucrarea de reabilitare a Podului Sfântul Ladislau din centrul Oradiei, redeschis circulaţiei pietonale şi rutiere pe 15 august, a montat şi balcoanelor metalice ale acestuia. Montarea acestora s-a făcut în timpul nopţii pentru a nu fi perturbată circulaţia pe pod.

Balcoanele au decoraţiuni asemănătoare cu cele ale ornamentelor de pe balustradele podului.

"Balcoanele semicirculare au dimensiunea de 2 metri/ 1,80 metri și sunt fabricate din confecție metalică. În ceea ce privește corpurile de iluminat care mai lipseau, acestea au fost montate pe stâlpii din balcoane pe 31 august. Totodată sunt în curs de execuţie lucrările de finisaj de sub pod, astfel încât după terminarea acestora va urma demontarea schelelor", se precizează într-un comunicat al Primăriei.

După cum se ştie, Podul Sfântul Ladislau a fost redat circulaţiei fără ca lucrările să fie finalizate. În urma deschiderii acestui pod, precum şi  a străzii Independenţei, circulaţia în centrul oraşului a fost modificată.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS, la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă, reluate la începutul lunii februarie şi amânate de mai multe ori.

Citeşte şi: Şoferi, puneţi frână! Primăria Oradea vrea să-i convingă pe şoferi să circule în centru pe jos, aşa că a desfiinţat locuri de parcare şi a lăsat cale liberă pietonilor (FOTO)