AU FOST PUSE ÎN VÂNZARE BILETELE PENTRU PRIMA EDIŢIE A FESTIVALULUI SOUNDS OF ORADEA (SO Festival) 13 – 15 AUGUST 2022, PIAŢA UNIRII

Prima ediţie a Sounds of Oradea Festival va avea loc în zilele de 13, 14 şi 15 august 2022, în epicentrul vieţii culturale din oraş, Piaţa Unirii. 

Într-un sezon post pandemic extrem de aglomerat, care acoperă în continuare o gamă largă de stiluri, de la muzică electronică, la muzică retro, jazz sau rock alternativ, Oradea se adresează publicului cu un concept rafinat însă nu învechit, apelând la artişti de renume mondial, printr-o abordare proaspată, de la operă la Broadway, de la (re)descoperirea, într-un mod complet inedit, a unuia dintre cei mai mari comedianţi ai planetei - Charlie Chaplin, la dansul şi muzica spaniolă specifică flamenco.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este un eveniment conceput şi organizat de către Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul şi dirijorul celebrului tenor Jose Carreras. 

Biletele pentru spectacolele primei ediţii SO Festival au fost puse în vânzare online pe platforma iabilet: https://www.iabilet.ro/bilete-sounds-of-oradea-festival-13-15-august-2022-77092/.

Organizatorii au pus la dispoziţia doritorilor două categorii de preţuri extrem de atractive, 80 de lei, respectiv 50 de lei, pentru fiecare din cele trei spectacole. Există şi posibilitatea achiziţionării unui abonament de festival pentru toate cele trei zile, pentru ambele categorii de preţ, în valoare de 200 lei, respectiv 120 lei.

Pentru trei zile, noul Sounds of Oradea Festival vă va încânta cu următoarele spectacole, în spaţiul iconic din Piaţa Unirii:

13 August 2022, Piaţa Unirii, Oradea, ora 21.00
Philippe Quint în Zâmbetul lui Charlie Chaplin 

Pentru prima dată în România, un spectacol multi-media în recital şi orchestră, condus de violonistul Philippe Quint, unul dintre cei mai versatili şi imaginativi violonisţi contemporani. 
Proiecţii de film, arii de operă compuse de însuşi Charlie Chaplin, alături de un invitat special, Keira Chaplin, nepoata celebrului comediant, venită special la Oradea pentru a împărtăşi publicului, de pe scena din Piaţa Unirii, detalii mai puţin cunoscute din istoria bunicul său. 
Dirijor Vladimir Lungu, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

14 august 2022, Piaţa Unirii, Oradea, ora 21.00
Renaştere, un spectacol de muzică şi flamenco susţinut de Olga Llorente

O a două premieră în România, în cadrul SO Festival, este prezenţa Olgăi Llorente şi a şcolii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil Iberic, menit să transpună publicul, prin coregrafie, muzică şi costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.

15 august 2022, Piaţa Unirii, Oradea, ora 21.00
Opera meets Broadway, concert de gală cu tenorul Charles Castronovo, soprana Diana Ţugui, dirijor maestrul David Giménez Carreras, Filarmonica de Stat Oradea.

Unul dintre cei mai apreciaţi tenori ai lumii, Charles Castronovo, alături de celebrata soprană Diana Ţugui, vor performa pentru prima dată împreună pe scena din cadrul SO Festival. Spectacolul de gală va cuprinde celebre arii de operă dar şi muzicaluri, toate însoţite de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.

(Visit Oradea)