Dacă săptămâna trecută Nicu Covaci se bucura că după 34 de ani şi-a recăpătat cetăţenia română, între timp i s-a transmis că totul a fost o greşeală. În afara numelui şi fotografiei, restul datelor din dosarul de cetăţenie nu sunt ale lui.

Nicu Covaci s-a întors deja în Spania, acolo unde locuieşte de ani de zile. Era atât de mândru de cetăţenie că nici nu s-a uitat atent prin acte. O prietenă însă a răsfoit dosarul şi a observat că liderul formatiei Phoenix întinerise, pe hârtie, cu 14 ani. Acum, surse din Ministerul Justiţiei spun că la mijloc ar fi o confuzie grosolană şi că datele din certificat aparţin altei persoane cu acelaşi nume care şi-a depus actele pentru cetăţenie.

A fost făcută o confuzie, în certificatul liderului trupei Phoenix, cu datele unei persoane care se numeşte Nicolae Covaci, fiul lui Gheorghe şi Maria, născut la data de 6 mai 1961, în localitatea Chizdia din Timiş şi care a redobândit cetăţenia română potrivit Monitorului Oficial 113 din 13 februarie 2008.

"Vă daţi seama că, dacă încercam să mă folosesc de act în mod oficial, ajungeam la puşcărie? Nu o să las lucrurile aşa, o să fac un scandal- monstru", a spus liderul trupei Phoenix, citat de Jurnalul Naţional.

Nicu Covaci a depus, pe 11 martie, jurământul de redobândire a cetăţeniei române, la sala de festivităţi a Institutului Naţional al Magistraturii, în faţa ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, alături de alte 286 de persoane.