Doi tineri îmbrăcaţi în salopete cu însemnele companiei de salubritate RER Vest au ajuns vedete pe internet, după ce au returnat banii pe care tot ei i-au furat din urna casei de sticlă a Radio ZU, amenajată în cadrul proiectului "Oraşul faptelor bune" din Piaţa Unirii din Oradea.

S-a întâmplat duminică, iar momentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Radio ZU. 

În fragmentul preluat de internauţi şi distribuit pe reţelele de socializare (video jos) se vede cum cei doi tineri s-au dus spre urnă şi au pus bani în ea, iar cei doi DJ care se aflau atunci în emisie, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, i-au salutat.

"Bună dimineaţa. Vă rog să vorbiţi la microfon", le-a spus Daniel Buzdugan.

"Vă rog frumos să ne iertaţi că băiatu` n-o ştiut. O luat 100 de lei de dimineaţă. (...) Mă rog, noi, am fost jumate-jumate, cum s-ar zice. N-am ştiut că se adună bani pentru copiii săraci şi am luat 100 de lei de aici (n.r. din urnă)", le-a explicat celor doi DJ-i unul dintre tineri, care s-a recomandat ca fiind Raul, din Gepiş.

Acesta le-a mai spus şi că celălalt tânăr de lângă el, Isac, a luat banii din urnă, crezând că este vorba despre un concurs. "Noi n-avem şcoală, nu prea ştim citi", s-a scuzat Raul.

Tânărul nu a ascuns faptul că cineva i-a fotografiat atunci când au luat banii şi a ameninţat că va anunţa Poliţia.

Aceasta a fost probabil şi ocazia prin care cei doi au aflat că urna este pentru cazuri sociale, aşa că s-au dus să înapoieze banii.

În video, la min 29.10:

"Din urna aia plină de bani au luat doar 100 de lei, adică omul şi-a luat doar cât avea nevoie", a spus Ema, de la Radio ZU.

"Noi vrem să vă mulţumim pentru că aţi făcut curăţenie aici în piaţă şi să vă oferim nişte cadouri pentru gestul vostru, că aţi înapoiat banii", a spus şi Mihai Morar.

În final, cei doi au plecat cu pachete cu dulciuri Milka, primite de la Casa Radio ZU.

"Hai, aplauze, Casa Radio ZU pentru băieţii de la salubrizare", a mai zis Mihai Morar în emisie.

Oradea găzduieşte pentru al patrulea an campania de strângere de fonduri "Oraşul faptelor bune", ce presupune ca vedetele Radio ZU să locuiască într-o casă amenajată în Piaţa Unirii, unde sunt realizate emisiuni live, scopul principal fiind strângerea unor sume de bani necesare pentru diferite cazuri ale unor familii cu copii sau adulţi bolnavi din toată ţara.

Ediţia din acest an s-a deschis oficial sâmbătă, în 16 decembrie, şi se va încheia în 22 decembrie.

"Oraşul faptelor bune", aduce şi numeroase concerte la Târgul de Crăciun din centrul Oradiei, între artiştii care vor concerta în această săptămână numărându-se inclusiv Smiley. Marţi pe scenă vor urca Loredana, Andra şi Mira.

UPDATE: Reacția RER Vest

Compania de salubritate RER Vest, ai cărei doi angajați au ajuns vedete pe internet după ce au mers să depună în urnă banii pe care îi furaseră cu câteva ore înainte din urna de donații amplasată de Radio ZU la Târgul de Crăciun din Oradea, a reacționat marți după amiază printr-un comunicat în care subliniază că nu tolerează astfel de abateri.

Detalii, în articolul „Reacție promptă a RER Vest față de angajații care au „băgat mâna” în urna de donații de la Târgul de Crăciun din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!