Echipa orădeană de baschet a câştigat, luni seara, primul meci al finalei Ligii Naţionale, jucat în deplasare în compania echipei BC CSU Sibiu.

După o partidă alertă, cu multe faze spectaculoase, elevii lui Cristian Achim au reuşit să-şi adjudece victoria cu scorul 89-97.

Meciul al doilea se va juca tot la Sibiu, miercuri, de la ora 19, şi va fi transmis în direct de DigiSport.

În primele două sferturi, sibienii au părut ceva mai motivaţi şi mai siguri pe aruncări, astfel că la pauza mare scorul a fost 43-35 pentru gazde. 

În repriza secundă, însă, orădenii au arătat că nu se lasă învinşi uşor. Concret, în sfertul al treilea, elevii lui Achim au reuşit să înscrie nu mai puţin de 30 de puncte şi să treacă la conducere (65-57). 

În ultimul sfert, CSM CSU Oradea a continuat ofensiva şi s-a desprins la un moment dat puternic, scorul fiind de 76-62. 

Finalul partidei a adus mai multe coşuri de trei puncte pentru sibieni, însă gazdele nu au reuşit să-şi adjudece partida.

Giordan Watson a totalizat 17 puncte, Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic au adăugat câte 14 puncte, iar Nikola Markovic și Marc Carter au înscris câte 11 puncte.

Echipa orădeană a fost încurajată la Sibiu de un grup de suporteri înfocaţi. Totodată, în sala de la Oradea (Arena Antonio Alexe), câteva sute de orădeni s-au dus să vadă meciul împreună, la un "watch party".