Din 29 februarie până pe 18 martie, părinţii copiilor care împlinesc şase ani în acest an trebuie să-i înscrie în clasa pregătitoare. Înscrierea este obligatorie pentru copiii care fac şase ani până pe 31 august. Copiii care împlinesc această vârstă până la finalul anului, pentru a fi înscrişi în clasa pregătitoare, trebuie să dea un test psihosomatic.

Părinţii pot depune cererile de înscriere direct la şcoala de care sunt interesaţi sau online, pe un site anume făcut de Ministerul Educaţiei, la adresa inscriere.edu.ro. Cei care fac cererea pe internet trebuie să meargă şi la şcoală, însă, pentru a o valida.

Prima etapă a repartizării copiilor se va face pe 21 martie, în cazul celor care se înscriu la şcoala de circumscripţie, respectiv între 22 şi 24 martie în cazul celor care aleg altă şcoală decât pe cea de care aparţin.

Pe 25 martie vor fi repartizaţi copiii înscrişi la altă şcoală decât cea de circumscripţie şi care nu au fost admişi, din lipsă de locuri. Ei vor fi repartizaţi în şcoala de circumscripţie.

Părinţii au la dispoziţie, pentru informaţii suplimentare, şi un număr tel-verde: 0 800 816 259.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Pregătiri pentru înscrierea în clasa zero: Peste 6.100 de locuri în şcolile bihorene"