Cei care doresc să înveţe să salveze oameni în condiţii extreme se pot înscrie în deja tradiţionala tabără MASH, care va avea loc în august pe platoul Padiş din Munţii Apuseni.

Ajunsă la a 12-a ediţie, tabăra MASH se adresează îndeosebi tinerilor care doresc să înveţe medicina de urgenţă în zonele montane ori să se pregătească pentru a lucra în cadrul serviciilor specializate de salvare.

Participanţii vor petrece o săptămână la cort, fără electricitate, apă curentă sau orice fel de infrastructură. Zilnic vor avea loc cursuri de prim-ajutor certificate de Consiliul Naţional Român de Resuscitare, dar şi drumeţii în munte ori concursuri tematice. Salvatorii de profesie le vor face cursanţilor şi demonstraţii de intervenţie în condiţii extreme, dar şi lecţii de educaţie montană şi ecologie. Seara cu toţii vor sta la focuri de tabără, acompaniaţi de chitare.

Tabăra se va ţine între 1 şi 8 august, numărul de locuri disponibile fiind de 50. Taxa de participare este de 270 de lei, iar înscrierile se pot face pe site-ul www.mash.ro.