Consiliul Judeţean Bihor a transmis, luni, că firma SC Crişana Proconstruct din Salonta - deţinută de controversatul Dorel Ungur – a început, pe cheltuiala proprie, lucrările de reparații la drumul judeţean 709, pe porţiunea dintre Talpoş şi limita judeţului, spre Arad. 

BIHOREANUL a scris recent despre situaţia drumului respectiv, arătând imagini primite de la cititori, cu lucrări de plombare făcute de mântuială pe raza localităţii Talpoş din comuna Batăr. Tot atunci, reprezentanţii CJ Bihor transmiteau că, tocmai din această cauză, lucrările nu au fost recepţionate. 

"Firma de construcţii SC Crişana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparaţii pe drumul judeţean (DJ) 709 Talpoş – limită judeţ Arad. Reparaţiile presupun burduşiri şi aplicarea a două straturi de mixturi asfaltice în toate zonele degradate pe porţiunea de 3,61 km. Lucrările vor fi finalizate în prima jumătate a lunii noiembrie", a transmis luni Bianca Firezar, purtătoarea de cuvânt a CJ Bihor, printr-un comunicat. 

Potrivit informării, CJ Bihor a trimis încă din 27 iulie o adresă către firma SC Crisana Proconstruct SA "prin care a solicitat să se facă reparaţii pe tronsonul DJ 709 Talpoş - Limită judeţ Arad, având în vedere starea de degradare". 

"Ca urmare a unor sesizări şi a unei verificări în teren a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Bihor, s-a constatat că lucrările efectuate nu sunt conforme. Astfel, pe data de 12 octombrie fost trimisă firmei de construcţii o nouă adresă pentru remedierea situaţiei. Lucrările la obiectivul de investiţii "Modernizare drum judeţean DJ 709, km 75+942 la km 79 + 552, Talpoş - limită judeţ Arad" nu au fost recepţionate. Recepţia finală se va realiza după remedierea defectelor constatate", se mai arată în comunicat.