După ce proiectul a stagnat o bună perioadă de timp din cauza spaţiului prea mic proiectat iniţial între locurile de parcare, au început, în sfârşit, lucrările la noua parcare supraetajată de pe strada Iosif Vulcan din Oradea.

Anunţul a fost făcut luni, printr-un comunicat de Primăria Oradea, conform căruia au început lucrările de eliberare a amplasamentului în vederea asigurării accesului la parcarea supraetajată ce se va construi pe strada Iosif Vulcan din Oradea.

Potrivit informării, noua parcare va avea 145 de locuri, din care 6 pentru persoane cu handicap, şi se realizează pe un teren de 4.179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 şi str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

"Clădirea parcării va avea regimul de înălţime D+P+3E. Accesul auto şi pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lăţime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute şi două accese secundare pietonale, utilizate şi pe post de ieşire de evacuare în caz de incendiu - unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se supraveghează intrarea şi ieşirea din parcare, locul în care se şi administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanţii la trafic", explică informarea.

Documentul arată şi că etajele parţiale sunt legate între ele prin case de scară şi lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Pe lângă locurile de parcare pentru autovehicule mai sunt prevăzute şi spaţii pentru biciclete şi motociclete.

"Lucrările sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) şi Poliart SRL (asociat). Valoarea contractului este de 10.243.456,33 lei fără TVA, iar durata este de 15 luni, din care trei luni de proiectare şi 12 luni execuţie. Proiectul este implementat de către Primăria Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar (DPI)", mai arată informarea.

Comunicatul nu face referire însă la soluţia adoptată de municipalitate pentru deblocarea şantierului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentanţii primăriei au cerut refacerea proiectului tehnic al parcării supraetajate din cauza spaţiului prea mic între locurile de parcare. Inginerii Primăriei au realizat în ultima clipă că, oricum ar împărţi spaţiul de 7 metri dintre doi stâlpi de susţinere ai plafonului la trei locuri de parcare, câte erau estimate în studiul de fezabilitate, rezulta un spaţiu de circa 2,3 metri pentru fiecare maşină, mult prea mic.

Piectantul Poliart a avut termen până la sfârşitul lunii să rezolve problema spaţiului prea îngust, luând în calcul inclusiv reducerea numărului locurilor de parcare, însă până la această oră nu a fost făcută publică soluţia care va fi adoptată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!