Luni dimineaţa au început lucrările la proiectul de transformare a Pieţei Rogerius într-un centru de afaceri cu produse agroalimentare, în urma câştigării unui proiect transfrontalier. Lucrarea în valoare de 22,9 milioane lei a fost adjudecată de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj.

"A început organizarea de şantier a tronsonului 1, adică cel din spatele pieţei, dinspre punctul termic. Aici vor demola patru chioşcuri, iar unul îl vom muta. De asemenea, trebuie să dăm jos o parte din copertină, pentru ca apoi să poată începe lucrările propriu-zise", a declarat pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.

Lucrările sunt cofinanţate în procent de 50% printr-un proiect transfrontalier în valoare de 7,7 milioane euro câştigat de municipalitate în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu Bihar. În cadrul proiectului, partea română va construi un centru de afaceri pe amplasamentul pieţei Rogerius, iar partenerul ungar se va ocupa de dezvoltarea incubatorului de afaceri din Debreţin.

Construcţia centrului de afaceri cu produse agroalimentare va dura până în februarie 2015 şi se va desfăşura în trei etape. În prima etapă lucrările vor afecta porţiunea de până la hala de lapte pornind dinspre strada Blaise Pascal, unde vechiul punct termic va fi demolat, în cea de-a doua etapă, care va începe cândva în vară, va intra în lucru sectorul de legume-fructe, iar în ultima etapă va fi refăcută partea de bazar dinspre linia de tramvai.

Pe perioada lucrărilor, pe rând, comercianţii se vor muta într-un cort achiziţionat de ADP Oradea, care va fi amplasat în parcarea din faţa Spitalului Municipal.

Citeşte pe această temă şi: Lucrările la noua piaţă din Rogerius vor începe pe 17 februarie cu demolarea chioşcurilor dinspre strada Predeal