Primăria a anunţat că luni a început demolarea podului de pe strada Traian Blajovici (fostă Abatorului) şi devierea reţelelor electrice, de apă şi de canalizare, lucrări ce vor dura circa 2 săptămâni şi după care va începe construcţia propriu-zisă pentru construcţia noului pod.

"Podul nou va asigura circulaţia rutieră şi pietonală între cele două maluri ale pârâului, având în vedere că se va realiza accesul direct din Calea Aradului în drumul de centură, prin prelungirea străzii Traian Blajovici (lucrarea este cuprinsă într-un alt proiect, împreună cu amenajarea de parcări în zona magazinului Real)", se arată într-un comunicat al Primăriei.

La finalizare, podul, lung de 20,35 de metri şi lat de 13,30 metri, va avea câte o bandă pe sens şi trotuare pe ambele sensuri. El va fi realizat din structură metalică sub formă de arc, sprijinită pe o fundaţie de beton. Totodată, pe ambele părţi vor fi realizate scări pentru acces la revizia infrastructurilor. De asemenea, o porţiune de circa 50 de metri din albia râului din zona podului va fi consolidată cu dale de beton.

Lucrările în valoare de peste 350.000 de lei sunt executate de SC Drumuri Bihor SA, durata de execuţie fiind de 90 de zile.

La începutul acestei săptămâni au debutat lucrările şi la podul Sovata, realizat în preajma actualului pod de pontoane.