Asocierea firmelor care au câștigat licitația organizată în acest scop de Consiliul Județean Bihor a început lucrările pentru construirea Parcului Industrial din orașul Ștei, a informat luni administrația județeană.

Parcul Industrial din Ștei are o suprafață de 13,6 ha, urmând să fie parcelat în 25 de loturi cu dimensiuni între 1.800 și 9.000 metri pătrați fiecare, pentru tot atâtea firme care vor opera aici.

„Scopul acestui proiect este de a aduce locurile de muncă mai aproape de bihorenii care locuiesc aici și de a oferi posibilitatea dezvoltării economice a zonei, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în Oradea. În paralel cu aceste lucrări, se vor derula și procedurile pentru stabilirea companiilor care vor face investiții aici, fiecare dintre aceste companii având posibilitatea de a obține finanțare europeană nerambursabilă, între 200.000 și 2,5 milioane de euro”, a transmis Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor.

Proiectul Parcului Industrial din Ștei a fost demarat de Primăria orașului, care a realizat documentațiile necesare. Ulterior, amplasamentul a fost preluat de CJ Bihor pentru a continua investiția, care este finanțată în proporție de 60% din fonduri UE și 40% din fonduri de la bugetul administrației județene.

Utilitățile - apă, canalizare, gaz și electricitate - au fost introduse, fiind de asemenea făcut un drum tehnologic care ajută la execuția lucrărilor. Acestea sunt effectuate de asocierea dintre firmele Precon Transilvania (Oradea) și Citadina 98 (Galați), care a câștigat o licitație organizată de CJ Bihor pentru suma de 21,301 milioane lei (cu TVA), asumându-și să finalizeze investiția în 6 luni.

Parcul Industrial din Ștei este unul dintre cele patru parcuri pentru care CJ Bihor a obținut fonduri europene, celelalte trei fiind pregătite în Beiuș, Marghita și Aleșd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!