Chiar dacă autoritățile se fac că nu văd această problemă, în toată România sunt copii care abandonează școala pentru că părinții lor nu își permit să le cumpere cele necesare.

Peste 60 de copii din Bihor care cresc în familii nevoiașe nu au acest gând la debutul anului școlar, pentru că au primit ghiozdane pline cu rechizite de la Asociația Pro Bambini din Oradea.

În campania „Ajută un copil să meargă la școală”, derulată anual din 2009, asociația a adunat fonduri pentru umplerea ghiozdanelor.  

„În acest an, Asociația Pro Bambini din Oradea, cu sprijinul Benvenuti și al angajaților Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, a pregătit 62 de ghiozdane echipate pentru toți atâția copii din familii nevoiașe, precum și îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii care aveau nevoie. Acești copii ne așteaptă în fiecare an, cu nerăbdare și curiozitate. Ne așteaptă cu bucurie pentru că părinții nu-și permit să le cumpere un ghiozdan nou, să fie și ei, precum colegii lor, care își permit să înceapă anul școlar altfel. Unii dintre ei au doar un părinte, care câștigă cât să le poată asigura traiul zilnic”, a declarat președinta asociației, jurnalista orădeană Crina Dobocan.

Au primit ghiozdane de la Pro Bambini atât copii de grădiniță, cât și elevi de la clasa pregătitoare până la a XII-a.

Asociaţia Pro Bambini este în evidențele Ministerului Educaţiei și are ca scop sprijinirea formării intelectuale a elevilor cu mijloace materiale reduse, încurajarea şcolarizării copiilor care provin din medii sociale modeste şi susţinerea copiilor talentaţi care nu au posibilităţi materiale să se afirme.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!