La comanda Consiliului Județean Bihor, firma Dumexim din Oradea a demarat lucrările pentru amenajarea Parcului Industrial din Aleșd. Constructorul a primit ordinul de începere a lucrărilor joi și are 6 luni la dispoziție să realizeze de la căile de acces și drumurile interioare până la rețelele de apă și canalizare, electricitate și gaze.

Valoarea contractului încheiat cu constructorul este de 13,609 milioane lei, cu TVA inclusă.

Parcul Industrial din Aleșd este poziționat în partea de vest a orașului, la intrarea în oraș dinspre Lugașu de Jos, și are acces la DN1/E60 Oradea - Cluj. Are o suprafață totală de 86.559 mp, împărțită în 11 parcele cuprinse între 3.455 și 15.657 mp.

Pe de altă parte, CJ Bihor a informat, joi, că în ceea ce privește lucrările deja începute pentru amenajarea Parcului Industrial din Marghita acestea au ajuns la un stadiu de execuție de 35%, iar cele de la Parcul Industrial din Ștei sunt realizate în proporție de 40%. „În curând, va fi emis ordinul de începere pentru lucrările la Parcul Industrial din Beiuș”, a precizat administrația județeană.

Finanțarea este asigurată pentru realizarea celor patru parcuri industriale din județ inițiate de CJ Bihor este asigurată în proporție de 60% din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, și de 40% din bugetul administrației județene.

De notat că întreprinderile mici și mijlocii (IMM) pot accesa fonduri europene nerambursabile dacă aleg să concesioneze terenuri în aceste parcuri. Suma alocată firmelor care se vor stabili în Parcul Industrial din Aleșd este de 3,8 milioane de euro, în Beiuș de 4,3 milioane euro, în Marghita de 4,2 milioane euro, iar în Ștei de 4,3 milioane euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!